Hjärtligt välkommen till kulturhistoriska föreningen Scottish Royal Men-At-Arms

_____________________________________

 

 

 

Skotska Kungliga Skyddstrupper eller Scottish Royal Men-At-Arms är en kulturhistorisk förening som gör en rekonstruktion av miljön och livet i en Skotsk militärt förläggning… Vi har valt att begränsa oss till tiden då båda Skotska frihetskrigen ägde rum. Den första frihetskrigen som varade melan 1296-1328 och slutade med att Northampnonavtalet i vilken är Skottlands självständighet erkändes under regeringen av Robert I, och den andra frihetskrigetoch som varade mellan 1332-1357 och slutade med fredsavtalet i Berwik vilket garanterade Skottland positionen som självständigt land.

 

 

Vårt mål är att framställa hur en militär hird fungerar i fält i en förläggning. I detta läger försöker vi gestalta flera olika aspekter om hur livet kunde vara i dåtiden i fält, med de krigarnas stridsträning, hantverkarnas hårda dagsarbete och underhållsförbandets dagliga rutinarbete. Vi visar skillnaderna i utrustning samt levnadsstandarden mellan adelsmannen, knekten, hantverkaren och underhållsförbandet.

 

Alla är hjärtligt välkomna att se och pröva på olika rustningar samt att försöka genomföra vår trupps, hantverkarens eller köksans dagliga uppgifter.

 

Föreningen Scottish Royal Men-At-Arms är politiskt och religiöst obunden och alla får ansöka om medlemskap i föreningen. För att bli fullvärdig medlem i Scottish Royal Men-At-Arms ansöker du om prövomedlemskap, därefter får du gå som prövomedlem under ett års tid för att vi i föreningen ska hinna lära känna dig och hinna se din utrustning. Prövoåret slutar på årsmötet efter då föreningen ansett dig godkänd.

 

För att deltaga i aktiviteter anordnade av föreningen måste varje man/kvinna uppfylla utrustningskraven. Nya medlemmar ska få den hjälp de behöver med att skaffa fram sin utrustning under sitt första medlemsår. (Se Medlemskap)